ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
iatreio

ΣΧΙΣΜΟΕΙΔΗΣ ΛΥΧΝΙΑ KSL – H ΤΗΣ KEELER

Με εντυπωσιακές απεικονιστικές δυνατότητες

Η υπερσύγχρονη σχισμοειδής λυχνία KSL – H της βρετανικής εταιρείας Keeler αποτελεί ένα διαγνωστικό υπερόπλο, καθώς ενσωματώνει εντυπωσιακές δυνατότητες ψηφιακής απεικόνισης. Με την KSL – H η/ ο Οφθαλμίατρος μπορεί να κάνει λήψη φωτογραφιών ή βίντεο υψηλής ανάλυσης και να κρατήσει ψηφιακό ιστορικό για κάθε ασθενή. Έτσι, π.χ. η πορεία μιας εκδοράς η έλκους κερατοειδούς καταγράφεται ψηφιακά σε διάφορες χρονικές στιγμές από την πρώτη διάγνωση μέχρι την τελική θεραπεία. Η/ο Οφθαλμίατρος συγκρίνει τις εικόνες ή τα βίντεο και ελέγχει την εξέλιξη μιας πάθησης ή της θεραπείας της. Επιπλέον, τα ψηφιακά αυτά δεδομένα ο ασθενής μπορεί να τα λάβει με κάποιο μέσο ψηφιακής αποθήκευσης σε περίπτωση που χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε κάποια σχετική θεραπεία.

keeler

ΔΙΑΘΛΑΣΙΜΕΤΡO - ΚΕΡΑΤΟΜΕΤΡO ACOMOREF 2 ΤΗΣ RIGHTON

Μοναδικό στην Ελλάδα

Η σωστή συνταγή γυαλιών οράσεων ή φακών επαφής, προϋποθέτει ακριβέστατη κι αξιόπιστη μέτρηση των διαθλαστικών ανωμαλιών στα μάτια του ασθενή. Αυτό επιτυγχάνεται με το ACOMOREF 2 της ιαπωνικής εταιρείας Righton, ένα υπερσύγχρονο και μοναδικό στην Ελλάδα διαθλασίμετρο – κερατόμετρο με εξελιγμένες λειτουργίες, ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση δύσκολων μετρήσεων στα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά προβλημάτων όρασης που οφείλονται στην κόπωση των ματιών από υπερβολική έκθεση σε ψηφιακά μέσα και στη γήρανση του πληθυσμού. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ακριβή ανίχνευση και μέτρηση της πρεσβυωπίας σε πρώιμο στάδιο, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση διαθλαστικών παθήσεων με ακαθόριστα αίτια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του ACOMOREF 2 είναι η μέτρηση της λεγόμενης προσαρμογής. Μερικές φορές, ένας ασθενής μπορεί να έχει πολύ έντονη προσαρμογή στο μάτι του, δηλαδή ο μυς που μετακινεί το φακό του ματιού υπερλειτουργεί. Όταν ο μυς του φακού συσπάται υπερβολικά, τότε η συνταγή για τα γυαλιά οράσεως του ασθενή ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα εσφαλμένης μέτρησης από το συμβατικό διαθλασίμετρο.

Όμως, το ACOMOREF 2 ειδοποιεί την/τον Οφθαλμίατρο ότι υπάρχει έντονη προσαρμογή στο μάτι του ασθενή, προκειμένου να προβεί σε άλλου είδους μέτρηση για να καταλήξει στη σωστή και ακριβή συνταγή. Με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα μέτρησης και μικρότερο μέγεθος κόρης από τα συμβατικά διαθλασίμετρα, το ACOMOREF 2 εγγυάται μέγιστη ακρίβεια μετρήσεων και επομένως σωστές συνταγές για γυαλιά οράσεως και βέλτιστη εφαρμογή τορικών και πολυεστιακών φακών επαφής.

Acomoref

ΦΑΚΟΜΕΤΡΟ EAL-100 ΤΗΣ RIGHTON

Κορυφαίες μετρήσεις

Το φακόμετρο είναι ένα όργανο που επιτρέπει την επαλήθευση της σωστής συνταγής σε ένα ζευγάρι γυαλιά και τον έλεγχο της ακρίβειας στη μέτρηση φακών επαφής. Συχνά χρησιμοποιείται από Οφθαλμιάτρους πριν από μια οφθαλμική εξέταση για να ληφθεί με ακρίβεια η τελευταία συνταγή που δόθηκε στον ασθενή. Με την εγγύηση του κορυφαίου ιαπωνικού κατασκευαστή Righton, το εξελιγμένο φακόμετρο EAL-100 επιτυγχάνει μέγιστη ακρίβεια στις μετρήσεις φακών για γυαλιά οράσεως ή επαφής.

ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ PACHPEN ΤΗΣ ACCUTOME

Μέγιστη αξιοπιστία και ευκολία χρήσης

Το παχύμετρο επιτρέπει τη μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς χιτώνα του οφθαλμού. Χρησιμοποιείται για παχυμέτρηση του κερατοειδούς πριν από διαθλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, για να ελεγχθεί η ύπαρξη κερατόκωνου. Επίσης, χρησιμεύει στο βασικό έλεγχο για ανάπτυξη γλαυκώματος. Το τελευταίας τεχνολογίας PachPen της αμερικανικής εταιρείας Accutome είναι φορητό παχύμετρο χειρός το οποίο συνδυάζει μέγιστη αξιοπιστία και ακρίβεια μετρήσεων με μεγάλη ευκολία στη χρήση.

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΕΔΙΩΝ HUMPHREY HFA-II I

Το «χρυσό πρότυπο» στη διάγνωση γλαυκώματος

Ο αναλυτής πεδίων Humphrey HFA-II i θεωρείται στην Οφθαλμολογία διεθνώς ως ο «χρυσός κανόνας», το «άριστο προϊόν» και το πρότυπο αξιοπιστίας για τη μέτρηση του οπτικού πεδίου. Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει παγκοσμίως για το γλαύκωμα έχουν γίνει με αναλυτές πεδίου Humphrey. Επομένως, η χρήση της συσκευής Humphrey HFA-II i εγγυάται μια φιλική και εύκολη εξέταση για τον ασθενή προσφέροντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην/ον Οφθαλμίατρο, καθώς τα αποτελέσματα των μετρήσεων της είναι ευθέως συγκρίσιμα με τη διεθνή βιβλιογραφία!

analytis pedion

OCT HUVITZ HOCT-1/1F

Σύστημα Οπτικής Τομογραφίας
OCT Αμφιβληστροειδούς – Ωχράς Κηλίδας – Κεφαλής Οπτικού Νεύρου
Κάμερα Βυθού
OCT αγγειογραφία χωρίς σκιαγραφικό

Το μέλλον στην τεχνολογία απεικόνισης του βυθού σε ένα μόνο μηχάνημα είναι τώρα διαθέσιμο στο ιατρείο μας.

Αυτό το OCT έχει δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης 3-D και αυτόματης στόχευσης και μέτρησης. Παρέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης, ευρεία περιοχή σάρωσης (12mm x 9mm) και ταχύτατη λήψης (68000 A-scan/sec) που κάνει τη λήψη εξαιρετικά ακριβή για το γιατρό και εξαιρετικά γρήγορη για τον ασθενή.

Παράλληλα έχει πληρέστατη μελέτη γλαυκώματος (RNFL normative database) που το καθιστά απαραίτητο όπλο στην πρώιμη διάγνωση του γλαυκώματος.

Επιπλέον, διαθέτει κάμερα βυθού 12-megapixel με δυνατότητα πανοραμικής φωτογράφισης, που βοηθά στην παρακολούθηση της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας και της κοίλανσης του οπτικού νεύρου.

 

Το Anterior segment module  διαθέτει φακό OCT προσθίου ημιμορίου με δύο μεθόδους σάρωσης και επιτυγχάνει  αυτόματη μέτρηση της γωνίας κερατοειδούς – σκληρής μήνιγγας καθώς και  μετρήσεις παχυμετρίας που είναι απαραίτητες  στη μελέτη του γλαυκώματος.

Τέλος, το μηχάνημά μας διαθέτει OCT ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ χωρίς τη χρήση ενδοφλέβιου σκιαγραφικού, που αποτελεί επανάσταση στη διάγνωση, μελέτη και παρακολούθηση πλήθους  αμφιβληστροειδικών παθήσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς, η  διαβητική αμφιβληστροειδοπαθεια  και ωχροπάθεια, οι φλεβικές αποφράξεις του αμφιβληστροειδούς κ.λπ.

Η OCT–αγγειογραφία χωρίς σκιαγραφικό έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της κλασικής φλουοραγγειογραφίας τόσο για τον ασθενή όσο και για τον οφθαλμίατρο

  • Είναι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ εξέταση, χωρίς χρήση σκιαγραφικού και επομένως είναι ακίνδυνη για τον εξεταζόμενο, αφού δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης όπως στη φλουοροαγγειογραφία. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς με καρδιαγγειακά ή νεφρολογικά νοσήματα.
  • Δεν χρειάζεται παρουσία αναισθησιολόγου.
  • Δεν χρειάζεται μυδρίαση.

Διαθέτουμε τεχνολογία αιχμής για να στηρίξουμε το τρίπτυχο:

ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ

ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ

Ο ασθενής είναι στο κέντρο της καθημερινής μας πρακτικής.

OCT-HUVITZ-HOCT-1-1F

Κλείστε τώρα ραντεβού online
ή επικοινωνήστε μαζί μας.